Inspiratie & tips

Elk goed verhaal begint met inpiratie. Wat is het dat je kwijt wilt? Wat is de oproep die je wilt doen aan jouw publiek? Wat heeft jou geraakt? Hier vind je een aantal voorbeelden die ons blijven inspireren.

Story Canvas

Het Story Canvas kan je helpen om jouw verhaal vorm te geven. Je kunt het hier downloaden en vrij gebruiken. Zo werkt het:

  1. In het midden plak je een post-it met jouw kernboodschap (essentie)
  2. Daar omheen zet je de onderdelen waaruit jouw verhaal bestaat.
    Toets dit aan jouw kernboodschap en zet ze in de juiste volgorde.
  3. Kijk nu welke onderdelen je extra wilt benadrukken met jouw energie (stem/houding/tempo), audio/video of een beeldend verhaaltje (story telling). Plak dat in de buitenste cirkel bij het betreffende onderdeel.

Zie hier! Je hebt het overzicht van jouw verhaal. Kijk er maar eens naar. Schuif lekker met de post-its tot het voor jou klopt.

En schitter voor jouw publiek.

Vergeet niet te buigen !

Cirkels van energie

Patsy Rodenburg is een begrip in de wereld van theater. Haar filmpje over ‘The Second Circle’ is een begrip onder acteurs en coaches. In dit filmpje vertelt zij in 10 minuten over de drie cirkels van energie en wat dat betekent voor jouw pressence.

TED’s geheim voor een geweldige talk

Er bestaat geen eenvoudige formule voor een geweldige talk, maar er is een geheim bestanddeel dat de beste talks gemeen hebben. TED Curator Chris Anderson deelt dit geheim — inclusief vier richtlijnen over hoe je dat kunt doen. Ben jij er klaar voor om een idee te delen dat het verspreiden waard is?

De kracht van kwetsbaarheid

Brené Brown bestudeert menselijke verbindingen — ons vermogen tot inleving, erbij horen, liefde. In een scherpe, grappige lezing op TEDxHouston deelt ze een diep inzicht vanuit haar onderzoek dat haar op een persoonlijke queeste zette om zowel zichzelf te kennen als de mensheid te begrijpen. Een lezing om te delen.

Behalve een geweldige talk, beschrijft Brené de essentie van wat Vrij Spreken wil bereiken bij de coaching.