Presentatiecoaching

Op het moment dat je een toespraak of presentatie gaat houden, dan gebeurt er iets. Je wordt enthousiast, zenuwachtig of gespannen. Dit gaat vaak ten koste van jouw natuurlijke manier van spreken. We zijn namelijk geneigd om zenuwen of spanning te maskeren door allemaal dingen extra te doen. Snel of hard praten. Druk doen. Tekst uit het hoofd leren. De presentatie van het scherm aflezen.

Hoe zou het zijn als je het vertrouwen en de rust hebt om die presentatie te verzorgen vanuit jouw natuurlijke zelf? En dus alle andere randzaken los kunt laten. Alsof we een normaal gesprek hebben.

Voel je vrij in het vertellen van jouw verhaal

In een volledig programma presentatiecoaching komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Intake – Scherp stellen van de coachingsvraag en bepalen van de focus en aanpak
  • Opbouw en structuur – Opbouwen van het verhaal, zodat jij je er eigenaar van voelt, het gemotiveerd kunt vertellen en de boodschap echt binnenkomt bij jouw toehoorders
  • Verrijking – Bewust inzetten van bijvoorbeeld story telling, houding en energie, stemgebruik, audio/video, om jouw natuurlijk stijl kracht bij te zetten op een manier die bij jou past.
  • Lichaamstaal en stem – Hoe sta je er, hoe voel je je en hoe kom je over? En bovenal: wat heb je nodig?
  • Try-outs – De presentatie (bij voorkeur op de presentatie-locatie) in zijn totaliteit herhaaldelijk presenteren en bijschaven
  • Evaluatie – Na de coaching kijken we wat het jou heeft opgeleverd en hoe je dat blijft benutten

Mensen die gebruik maken van presentatiecoaching zijn meestal medewerkers of leidinggevende die een presentatie of speech mogen verzorgen. Of doorgewinterde sprekers die op specifieke elementen willen verbeteren.

Je ontvangt coaching van een gecertificeerd presentatiecoach op een fijne coachingslocatie. En bovenal betrokkenheid, inspiratie, rust en vertrouwen.

Ik kijk er naar uit om met je te werken,

Rutger van der Zande

Leaflet Training ‘Overtuigend Presenteren’

24u met (gesneden) 24u op reis In 24 uur een ijzersterk verhaal dat je met impact presenteert! Vertel mij meer