Over Rutger van der Zande

In mijn eerste werkzame jaren heb ik mij regelmatig afgevraagd waarom er (in mijn ogen) zo weinig aandacht is voor de mens achter de medewerker. En waarom veel mensen het ingewikkeld vinden om ‘gewoon zichzelf’ te zijn. Echt. Kwetsbaar. Dat gold ook voor mij. Ik was vooral bezig met hoe anderen vonden dat ik moest presteren.

Gelukkig ging dat knagen. Tot het punt dat ik mij heb verbonden aan een adviesbureau dat vanuit een heel andere intentie werkt: mensen in staat stellen om zichzelf en de manier van (samen)werken te blijven verbeteren. In dit advieswerk dat mij én onze klanten veel voldoening geeft, heb ik unieke ervaring opgedaan over de manier waarop mensen communiceren, leren en veranderen.

Aangevuld met opleidingen in communicatie, coaching en persoonlijke ontwikkeling, vond de specialisatie als presentatiecoach mij als vanzelf. Want vanaf het moment dat ik in aanraking kwam met deze manier van presentatiecoaching wist ik dat ik iets bijzonders in handen had.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen op natuurlijke wijze kan spreken. Alleen onze onzekerheid maakt dat we zaken toevoegen aan ons repertoire, die voor de spreker én het publiek onplezierig zijn.

Zodra je merkt hoe bevrijdend het is om contact te maken met jouw publiek vanuit jouw natuurlijke sterke zelf, dan zul je ervaren hoe ontspannen het kan zijn om te spreken voor groepen. En daar wil ik je graag mee helpen.

Ik kijk er naar uit om met je te werken.

Rutger van der Zande – gecertificeerd presentatiecoach *

* Gecertificeerd door de School van Presentatiecoaching, een door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) erkende coachingsopleiding
presentatiecoaching